Viden, udvikling og samvær
5700 SvendborgVælg område
Vis underviser

Underviser

Jesper Majbom Madsen
Ledige pladser

Evighedernes by Rom

Ved spørgsmål ring til 62 21 73 73

Evighedernes by Rom
Jesper Majbom Madsen, lektor SDU
Evighedernes by Rom er titlen på en ny anmelderrost bog om Rom, som aftenens foredragsholder er medforfatter til. Bogen fortæller Roms dybt fascinerende historie, om de historiske og politiske strømninger, der har skabt byen, og hvordan forskellige tiders magthavere har formet og omformet den.
Emnet for aftenens forelæsning er Augustus' og senere romerske kejseres byggeprogrammer og de mange spor, de har efterladt sig, og som stadig er synlige i Rom.
I forelæsningen træder vi med Cæsars adoptivsøn Octavian, den senere kejser Augustus, ind i et borgerkrigshærget Rom, som i årevis har lidt under den politiske elites kamp om den enevældige magt og i den forbindelse manglende interesse for byens infrastruktur, hvor også mange af de offentlige bygninger ikke var blevet vedligeholdt.
Med sejrene over Cæsars mordere og siden Cæsars næstkommanderende Antonius havde Octavian vundet krigen, men stod nu tilbage med en ødelagt by, et splittet imperium og resterne af en politiske elite, som på den ene side var krigstræt og urolig for fremtiden, men også stadig umådelig politisk selvbevidst og ambitiøs.
Vi skal i løbet af aftenen se på, hvordan Augustus lykkedes med at vinde ikke bare krigen men især freden og hvordan han undergik forvandlingen fra tyran og krigsherre til romernes ubestridte landsfader.
Et vigtigt element i den proces var genopbygningen af Roms byrum, hvor Augustus' selviscenesættelse som romernes befrier ikke mindst fremmanes gennem et ambitiøst byggeprogram, som stadig er synligt den dag i dag. Endelig skal vi til sidst i foredraget se hvordan senere kejsere på forskellig vis har spejlet sig i de idealer, som Augustus introducerede i løbet af de henved 40 år, som han var ved magten

Sted: UCL, sygeplejerskeuddannelsen, Klostervænget 4, Svendborg
Tidspunkt kl. 19:00 til 21:00
Entre kr. 75 ,00
I samarbejde med Svendborg Folkeuniversitet

Grundet Covid-19 sælges IKKE billetter ved indgangen, og der er ingen mulighed for køb af drikkevarer i pausen.
Man sidder ved borde med plads til 2 stole med 1 meters afstand mellem stolene.
Mød ikke op, hvis du har symptomer på Covid-19 eller er forkølet.
Yderligere oplysninger på Svendborg Folkeuniversitetets hjemmeside: www.svendborgfolkeuniversitet.dk

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 20-10-2020, kl. 19:00

Ugedag Tirsdag
Holdnr202955
Adresse UCL, sygeplejerskeuddannelsen
Klostervænget 4
5700 Svendborg
LokaleUCL
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Center Fyn

Kursusdage

20-10-2020 Tirsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.