Viden, udvikling og samvær
5700 SvendborgVælg område
Vis underviser

Underviser

Per Øhrgaard
Ledige pladser

Tyskland 30 år efter murens fald

Ved spørgsmål ring til 62 21 73 73

Tyskland 30 år efter murens fald

Den 9. november er det 30 år siden, at muren i Berlin faldt, og denne epokegørende begivenhed i Tysklands historie markerer Svendborg Folkeuniversitet med et foredrag ved en af Danmarks bedste kendere af Tysklands historie og kultur, professor emeritus dr. phil. Per Øhrgaard.
Per Øhrgaard vil i foredraget se tilbage på begivenhederne i november 1989, der førte frem til Tyskland samling allerede året efter.
Da Tyskland blev samlet i 1990, var der udbredt frygt i omverdenen for et nyt dominerende Tyskland. Det havde man set før, og det var ikke gået godt. Tyske politikere lagde derfor vægt på, at det nu skulle handle om et europæisk Tyskland og ikke om et tysk Europa. Allerede i 1990'erne spurgte den britiske historiker Timothy Garton Ash: Hvad er forskellen?

Og nu 30 år efter Berlinmurens fald synes spørgsmålet mere aktuelt end nogen sinde. Tyskland har klart markeret sig som det stærkeste land i EU og bestemt det meste af især den økonomiske politik i det sidste tiår. Men har det været til gavn for Europa eller til gavn især for Tyskland? Uviljen mod Tyskland er voksende især i Sydeuropa: Er det blot bekvemmelighed, eller skyldes det også en uheldig tysk dominans?Foredragsholder professor emeritus dr. phil. Per Øhrgaard.


Sted: ULC, sygeplejerskeuddannelsen, Klostervænget 4, Svendborg

Entre kr. 75 ,00
Pensionist /Studerende kr. 50,00

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Svendborg Folkeuniversitet. Se yderligere oplysninger på Svendborg Folkeuniversitets hjemmeside: www.svendborgfolkeuniversitet.dk

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 30-10-2019, kl. 19:30

Ugedag Onsdag
Holdnr192955
Adresse UCL, sygeplejerskeuddannelsen
Klostervænget 4
5700 Svendborg
LokaleUCL
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Center Fyn

Kursusdage

30-10-2019 Onsdag 19:30  -  21:30

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.