Viden, udvikling og samvær
5700 SvendborgVælg område
Vis underviser

Underviser

Thomas Christiansen
Ledige pladser

Foredrag Arlette historien om holocaust

Ved spørgsmål ring til 69 16 06 00

Den franskfødte kvinde Arlette Andersen overlevede Auschwitz under Anden Verdenskrig. I dag er hun et af de få direkte vidner til et af de mørkeste kapitler i verdenshistorien - et ansigt på historien om Holocaust.

Arlette Andersen er født og opvokset i Paris, men flyttede i 1950´erne til Danmark, hvor hun blev dansk statsborger.

I 25 år, fra 1990, rejste Arlette Andersen fra Fredericia rundt i hele Danmark med foredrag, særligt til mange skoler og gymnasier, og fortalte om at overleve ét års fangenskab i nazisternes værste dødslejr under Anden Verdenskrig. For fire år siden var det slut. Fysikken og stemmen kunne ikke længere klare de mange foredrag.

Den 95-årige Auschwitz-overlever har nu definitivt lagt opgaven med at formidle sin personlige historiske beretning i hænderne på journalist og fotograf, Thomas Kvist Christiansen, der er instruktør til filmen, "Arlette - en historie vi aldrig må glemme" og forfatter til bogen om Arlette Andersens historie, "Vi er her for at dø".

Arlette Andersen har et inderligt håb om, at hendes historie kan leve videre i kraft af Thomas Kvist Christiansens foredrag, film log bog, og at hun på denne måde fortsat kan være med til sætte ansigt på historien om Holocaust.

I de sidste seks år har Thomas Kvist Christiansen arbejdet med at dokumentere Arlette Andersens liv og historie, og ikke mindst hvad det har betydet, at hun i mere end 25 år har insisteret på, at verden skulle kende hendes historie.

Arlette Andersen har sat mange aftryk med sin beretning. I Thomas Kvist Christiansens foredrag kommer man ved hjælp af unikke filmoptagelser og en mængde billeder fortsat meget tæt på denne stærke kvinde. Som lytter og seer får man serveret hele Arlette Andersens fortælling tilsat ekstra historier og vinkler. Det hele bliver løbende sat ind i det rette historiske perspektiv. Takket være en række unikke filmoptagelser ved forskellige foredrag, kan man opleve Arlette give svar på centrale spørgsmål fra publikum.

I forbindelse med foredraget, vil der blive vist uddrag af filmen om Arlette, som netop i slutningen af januar 2020 udkommer i en ny opdateret version med ekstra spilletid og tilført flere historier.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 06-05-2020, kl. 19:00

Ugedag Onsdag
Holdnr94936
Adresse Historiens Hus
Klosterbakken 2
5000 Odense C
LokaleSal
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Center Odense

Kursusdage

06-05-2020 Onsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.

Alternative kurser

Kursusnavn Ugedag Startdato Underviser

Foredrag Arlette historien om holocaust

Ledige pladser
Onsdag 29-04-2020, kl. 19:00-21:00 AOF Center Odense Thomas Kvist Christiansen